Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Behandeling AMvB’s Omgevingswet in Eerste Kamer afgerond

Op 30 mei debatteerde de Eerste Kamer met minister Schultz van Haegen over de ontwerp AMvB’s van de Omgevingswet. Eerder vonden al een expertmeeting en twee schriftelijke vragenrondes plaats. Vandaag heeft de Kamer gestemd over de moties. Hiermee is de voorhang van de AMvB’s bij het parlement afgerond. De volgende stap is dat advies wordt gevraagd aan de Raad van State over de ontwerp AMvB’s.

Rijksoverheid 13 juni 2017

Aanbieding van de ontwerp AMvBs aan de Raad van State gebeurt gelijktijdig met de aanbieding van het wetsvoorstel voor de Invoeringswet, zodat deze in samenhang kunnen worden beoordeeld.

De stelselherziening van het omgevingsrecht is een omvangrijke operatie met meerdere onderdelen. Zorgvuldigheid is daarbij van het grootste belang. In dat licht gaf minister Schultz tijdens het debat aan nog eens goed te willen kijken naar de planning van de wet- en regelgeving. De minister zal het parlement hierover na de zomer informeren.

Documenten

Antwoorden op nadere schriftelijke vragen over de AMvB's bij de Omgevingswet

Kamerstuk: Kamerbrief | 10-05-2017

Brief aan de Eerste Kamer inzake beantwoording vragen Eerste Kamer over de ontwerpbesluiten bij de Omgevingswet

Minister Schultz van Haegen (IenM) geeft in haar brief aan de Eerste Kamer een korte toelichting over het proces van de...

Kamerstuk: Kamerbrief | 17-03-2017

Artikel delen