Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Groene versie Landelijke richtlijn Bouw- en Sloopveiligheid open voor commentaar

Tijdens het managementsymposium van de Vereniging BWT Nederland is aan de voorzitter van de Vereniging BWT de groene versie van de landelijke richtlijn Bouw- en Sloopveiligheid aangeboden. Deze richtlijn die is ontwikkeld door een team van specialisten uit het land afkomstig van een aantal gemeenten en het adviesbureau Aboma staat nu voor iedereen open om van commentaar te voorzien, opmerkingen door te geven, of natuurlijk aanvullingen of wijzigingen voor te stellen.

12 juni 2017

Doel van de richtlijn is om te komen tot één uniforme benadering van bouw- en sloopveiligheid door de gehele bouwketen. De richtlijn is dan ook niet uitsluitend geschreven voor het bevoegd gezag, maar ook voor architecten, ontwerpers, uitvoerende partijen en straks de kwaliteitsborgers. Bouw- en Sloopveiligheid blijft een taak voor het bevoegd gezag, maar door het verplaatsen van de bouwtechnische toets en het toezicht naar de markt is het goed en veilig kunnen realiseren van een bouwwerk nog meer afhankelijk van het samen vaststellen van de risicos, het gezamenlijk nemen van verantwoordelijkheid deze risicos zo goed als mogelijk te beperken, en het op een zo veilig en verantwoord mogelijke wijze mogelijk maken een bouwwerk te realiseren.

De landelijke richtlijn kan worden voorzien van commentaar tot 15 juli 2017. Alle inbreng zal dan worden besproken met de werkgroep, en zal indien dit door de werkgroep wordt gedragen, meegenomen in de richtlijn. Uw inbreng wordt dan ook zeer gewaardeerd. Uw reactie op de commentaarversie van de Landelijke richtlijn Bouw- en Sloopveiligheid kunt u sturen aan: Wico Ankersmit

wa@vereniging-bwt.nl

Groene versie Landelijk/richtlijn Bouw- en Sloopveiligheid (1.87 MB)

Artikel delen