Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Inspectieproces in beeld

Gebruikers van een gebouw zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het pand. Daarom laten zij gecertificeerde brandblussystemen aanleggen en regelmatig onderhouden. De brandbeveiliging heeft de veiligheid van personen, het beperken van materiële schade en bedrijfscontinuïteit als doel.

CCV 9 november 2017

Om er zeker van te zijn dat de totale brandbeveiliging aan de gestelde eisen blijft voldoen, dient er periodiek een

inspectie

plaats te vinden. Maar hoe gaat zon inspectie proces precies in zijn werk? En wat moet de gebruiker van een gebouw doen om dit proces goed te laten verlopen? Dit komt aan bod in onderstaande animatie.

Inspectie-certificaat

Een

onafhankelijke inspecteur

controleert aan de hand van het uitgangspuntendocument, tekeningen en berekeningen van de brandbeveiligingsinstallaties, de daarmee samenhangende voorzieningen en de organisatorische maatregelen. Wanneer alles klopt, ontvangt de gebruiker van het pand een inspectie-certificaat. Dit document toont dat de brandbeveiliging in orde is en is belangrijk voor de verzekeraar!

Vlot verloop inspectieproces

De film is in samenwerking met inspectie-instellingen gemaakt. Hierdoor sluit het goed aan op de praktijk. De instellingen kunnen de film gebruiken om hun klanten voorafgaand aan de inspectie te informeren over het proces. Hierdoor is iedereen voorbereid en kan het proces efficiënter verlopen.

Onafhankelijk beheerder

Het CCV is onafhankelijk beheerder van de inspectieschemas. Voor het opstellen van de schemas werkt het CCV samen met Commissies van Belanghebbenden. Deze commissies behartigen de belangen van zowel de afnemers, leveranciers en certificatie-instellingen. Deskundigenpanels zorgen dat de inspectieschemas op de praktijk aansluiten en van goede kwaliteit zijn.

Artikel delen