Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Mantelzorg duidelijk op de agenda bij gemeenten

Mantelzorg heeft de aandacht bij gemeenten: er is specifiek beleid voor opgesteld en daar wordt nu uitvoering aan gegeven. Gemeenten hebben vooral behoefte aan ondersteuning in de vorm van goede voorbeelden, daarnaast is een duidelijke wens het beter in beeld krijgen van mantelzorgers.

VNG 23 juni 2015

Dit blijkt uit een enquête van Bureau Radar (in opdracht van de VNG) naar het verloop van de ondersteuning en waardering van mantelzorgers in de eerste maanden van 2015. De enquête is door 186 gemeenten (48%) ingevuld.

Goede voorbeelden

Zoals gezegd, hebben gemeenten vooral behoefte aan het aangereikt krijgen van goede voorbeelden. Binnenkort publiceert de VNG handreikingen over respijtzorg en mantelzorgerwaardering: goede voorbeelden zijn een belangrijk onderdeel van beide handreikingen.

Handreiking mantelzorgondersteuning

De handreiking 'Mantelzorgondersteuning is de basis: aandachtspunten voor lokaal beleid van het Transitiebureau Wmo biedt een eerste handvat tot het beter in beeld krijgen van mantelzorgers. Het Mezzo Model Informele Zorg is hierop een waardevolle aanvulling.

Ondersteuning

De VNG gaat de ondersteuningsbehoefte van gemeenten verder onderzoeken. We bekijken in gesprek met MOVISIE en Mezzo hoe gemeenten de komende tijd het beste verder kunnen worden ondersteund.

Meer informatie

Artikel delen