Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Mijn thuis in Oude IJsselstreek

'Gaan we verhuizen of passen we ons huis zo aan dat het ook voor de toekomst geschikt is?' De gemeente Oude IJsselstreek stimuleert inwoners om daar op tijd over na te denken. Ouderen kunnen gebruik maken van het project 'Mijn thuis in Oude IJsselstreek'.

VNG 16 februari 2016

Dit project helpt ouderen in kaart te brengen hoe ze het gemak en de veiligheid in hun woning kunnen vergroten. Vrijwilligers, wijkverpleegkundigen en welzijnswerkers werken hierin samen.

Project: website

Op de website www.mijnthuisinOude-IJsselstreek.nl krijgen inwoners advies op maat, bijvoorbeeld door de Gelderse Huistest in te vullen: een online tool die helpt verbeterpunten in de woning in kaart te brengen. Ook staan op de site tips voor praktische aanpassingen in de woning bij specifieke beperkingen Aan het project zijn vijf vrijwillige woonadviseurs verbonden.

Verschillende organisaties helpen het project onder de aandacht te brengen: wooncorporatie Wonion, evenals zorgorganisaties AZORA en Sensire, de (zelfstandige) welzijnswerkers van Helpgewoon en de gemeente.

Langer zelfstandig wonen

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen. De meeste mensen willen het, en het moet ook nu de verzorgingshuizen verdwijnen en er in verpleeghuizen steeds minder plaatsen zijn. Dat vereist wel dat voldoende zorg en voorzieningen in de buurt beschikbaar zijn, evenals geschikte woningen. Gemeenten gaan hiermee in 2016 aan de slag.

Meer informatie

Artikel delen