Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Nieuwe handvatten voor efficiënte EU milieurapportage

Make it Work heeft handvatten ontwikkeld voor efficientere en effectievere milieurapportage door lidstaten aan de EU. Deze zogenoemde ‘drafting principes’ helpen de EU om in haar regelgeving ‘smart requirements’ te stellen aan de rapportages. De huidige milieurapportages door de lidstaten aan de EU vereisen vaak aanzienlijke inspanning en geven niet altijd de juiste informatie.

Rijksoverheid 14 juni 2017

Nieuws

De drafting principles zijn geschreven voor professionals die op EU-niveau betrokken zijn bij het ontwikkelen, toetsen of herzien van (eisen aan) milieurapportages.

De drafting principles zijn gebaseerd op een stapsgewijze benadering, waarbij de juiste vragen worden gesteld in de juiste volgorde. Als vertrekpunt nemen ze de informatiebehoefte op EU-niveau en niet rapportage als doel op zich. Rapportage is een middel om de informatie te verkrijgen.

Make it Work

Met het werken aan een integrale Omgevingswet werd duidelijk dat de Europese milieu-, water- en natuurregelgeving nog erg divers en complex is. Dit bemoeilijkt de uitvoering in de lidstaten. Nederland heeft daarom in 2014 het initiatief genomen tot het Make it Work project. Daarbij werkt Nederland samen met andere lidstaten en de Europese Commissie aan méér uniforme en eenvoudige Europese regels. Het doel is effectieve en efficiënte implementatie van Europese milieuregelgeving in de lidstaten. Dit vergemakkelijkt integrale nationale wetgevingsinitiatieven zoals de Omgevingswet.

Download:

Artikel delen