Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Nieuwe inspiratiegids over bestemmingsplan met verbrede reikwijdte

De ‘Inspiratiegids Bestemmingsplan met verbrede reikwijdte’ is geheel vernieuwd. Programmamanager Crisis- en herstelwet Monique Arnolds van het ministerie van IenM heeft op 8 juni het eerste exemplaar overhandigd aan wethouder Janne Pijnenborg van de gemeente Soest. De uitreiking vond plaats tijdens de goed bezochte kennisbijeenkomst over het bestemmingsplan-plus met verbrede reikwijdte voor Soesterberg-Noord.

Rijksoverheid 8 juni 2017

Nieuwe inspiratiegids over bestemmingsplan met verbrede reikwijdte

Het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte biedt gemeenten de mogelijkheid om nu al te experimenteren met het omgevingsplan uit de Omgevingswet. Op meer dan tien punten kan van bestaande wet- en regelgeving worden afgeweken. In de inspiratiegids worden deze mogelijkheden toegelicht, worden praktijkvoorbeelden gegeven en wordt de relatie met de Omgevingswet gelegd.

Al meer dan 100 gebieden

Aanleiding voor de actualisatie van de inspiratiegids is de grote vlucht die het experiment sinds 2015 heeft genomen. Inmiddels zijn al meer dan 100 gebieden aangewezen. Dit heeft veel nieuwe voorbeelden en inzichten opgeleverd. Daarnaast bestaat het voornemen om een aantal nieuwe afwijkingsmogelijkheden aan het experiment toe te voegen. Ook hieraan wordt aandacht besteed.

De gids is bedoeld voor projectleiders, beleidsmedewerkers en adviseurs die van plan zijn een experiment te starten of al aan de slag zijn.

Download hier de Inspiratiegids Bestemmingsplan met verbrede reikwijdte

Artikel delen