Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Normontwerpen ‘Brandveiligheid grote veestallen’ en ‘Risicobenadering brandveiligheid grote veestallen’ gepubliceerd

De bijlage J bij NEN 6060 geeft een bepalingsmethode waarmee kan worden bepaald of een groot brandcompartiment van een lichte industriefunctie voor bedrijfsmatig houden van dieren (veestal) voldoet aan de functionele eisen om branduitbreiding te voorkomen (Bouwbesluit 2012, artikel 2.81) voor nieuwbouwsituaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het gelijkwaardigheidsbeginsel uit het Bouwbesluit 2012, artikel 1.3. Belanghebbenden kunnen tot 1 september 2017 commentaar indienen op dit normontwerp.

NEN 13 juni 2017

Grondslagen normontwerp

Bij de totstandkoming van dit wijzigingsblad bij NEN 6060:2015 is rekening gehouden met de resultaten uit de publicatie Onderzoek naar brandveiligheid voor dieren in veestallen Knelpunten en verbetermogelijkheden. Dit onderzoek is uitgevoerd door Wageningen UR Livestock Research en het Instituut Fysieke Veiligheid en stamt uit november 2012. Ook zijn de brandweerstatistieken van Brandweer Nederland uit de periode 2012 tot 2016 meegenomen. Daarbij is rekening gehouden met de achtergronden van de publiekrechtelijke regelgeving zoals verwoord in de Notas van toelichting bij het Bouwbesluit 2012 en de Regeling Bouwbesluit 2012. Overige voorschriften die het Bouwbesluit 2012 aan de (brand)veiligheid van het bouwwerk of het gebruik daarvan verbinden, worden niet in dit wijzigingsblad behandeld. Uitgangspunt is dat aan de desbetreffende voorschriften van het Bouwbesluit 2012 moet worden voldaan.

Commentaar indienen

Belanghebbenden kunnen tot 1 september 2017 commentaar op dit normontwerp indienen via

www.normontwerpen.nen.nl

. Op deze website is het voor iedereen mogelijk kosteloos het normontwerp in te zien en elektronisch commentaar in te dienen.

Normontwerp Risicobenadering brandveiligheid grote veestallen gepubliceerd

Grondslagen normontwerp

Bij de totstandkoming van dit wijzigingsbladontwerp bij NEN 6079+C1:2016 is rekening gehouden met de resultaten uit de publicatie Onderzoek naar brandveiligheid voor dieren in veestallen Knelpunten en verbetermogelijkheden. Dit onderzoek is uitgevoerd door Wageningen UR Livestock Research en het Instituut Fysieke Veiligheid en stamt uit november 2012. Ook zijn de brandweerstatistieken van Brandweer Nederland uit de periode 2012 tot 2016 meegenomen. Daarbij is rekening gehouden met de achtergronden van de publiekrechtelijke regelgeving zoals verwoord in de Notas van toelichting bij het Bouwbesluit 2012 en de Regeling Bouwbesluit 2012.

In bijlage J is informatief de achtergrondinformatie behorende bij bijlage I opgenomen, zoals: het schademodel, de uitgangspunten van de referentiestallen en voorbeelden van de werking van de bepalingsmethode.

Commentaar indienen

Belanghebbenden kunnen tot 1 september 2017 commentaar op dit normontwerp indienen via

www.normontwerpen.nen.nl

. Op deze website is het voor iedereen mogelijk kosteloos het normontwerp in te zien en elektronisch

Artikel delen