Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Provincie pakt vervuilde gronden aan

"De provincie Noord-Holland pakt al jaren vervuilde gronden aan door deze te saneren. Van de 90 locaties zijn er geen plekken meer met acute risico’s voor de volksgezondheid, zijn er 22 locaties gesaneerd en bij 34 locaties is nog een sanering gaande. Bij twee locaties lopen nog afkoopgesprekken. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de Monitoringsrapportage spoedlocaties 2017."

Provincie Noord-Holland 23 november 2017

Op veel plekken in Noord-Holland is de bodem ernstig vervuild. Vervuilde bodems kunnen gevaarlijk zijn voor mens en dier. De provincie Noord-Holland pakt deze locaties aan door de acute risicos weg te nemen of door de verontreiniging in zn geheel te saneren.

Convenant bodem en ondergrond 2016-2020

Provincies, Rijk, waterschappen en gemeenten hebben in het landelijk Convenant bodem en ondergrond 2016-2020 afspraken gemaakt over de aanpak van o.a. spoedlocaties bodemsanering en gebiedsgericht grondwaterbeheer. De provincie is bevoegd gezag op basis van de Wet bodembescherming (Wbb). Een van de belangrijkste doelstellingen uit het Bodemconvenant is dat alle spoedlocaties met onaanvaardbare verspreidingsrisicos in 2020 zijn gesaneerd of dat er concrete saneringsplannen zijn. Een belangrijk onderdeel van het convenant is de jaarlijkse monitoring. Eind 2020 zullen alle partijen een eindevaluatie uitvoeren en deze aanbieden aan de Tweede Kamer.

Meer informatie is te vinden op

www.noord-holland.nl

thema bodem/vervuilde locaties.

Artikel delen