Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Brede coalitie pleit voor vaststellen integrale groennorm

De KAN partners zetten zich in voor een realistische groennorm, die concreet genoeg is om bijvoorbeeld op te nemen in de vorm van instructieregels in het Besluit kwaliteit leefomgeving. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit van het groen moet zodanig uitgewerkt worden dat de norm in heel Nederland toepasbaar is op de lokale en regionale context, van plattelandsdorp tot grote stad.

KAN partners 5 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Een breed veld van maatschappelijke organisaties, ontwerpende, ontwikkelende en bouwende partijen, waaronder Bouwend Nederland, NEPROM en WoningBouwersNL, heeft op 29 augustus een schriftelijke oproep gedaan aan de Vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken. De afzenders stellen dat ‘Groen in en om de Stad’ moet worden geborgd in een beleidsmatige en juridische vorm: “We hebben meer groen (en water) nodig in steden, voor mensen en voor de natuur.”

“Een goede integrale groennorm maakt een einde aan de verwarrende hoeveelheid bestaande normen en richtlijnen en schept daarmee een gelijk speelveld voor bouwende partijen en gemeenten. Het is een cruciale voorwaarde om de aanzienlijke maatschappelijke en financiële baten op de langere termijn te garanderen die tegenover de kosten staan op de kortere termijn.”

De ondertekenaars vragen de Kamer om de programmatische aanpak Groen in en om de Stad en de doorontwikkeling van de huidige Handreiking Groen in en om de Stad te blijven steunen.

Download de brief van ANWB, Aedes, Beweegalliantie, Bouwend Nederland, Natuur & Milieu, NEPROM, NOC*NSF, Vogelbescherming Nederland en WoningBouwersNL

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.