Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Keten werkt samen naar standaardisering bouwprocessen

De VNG heeft het Bestuursakkoord Digitale Gebouwde Omgeving 2027 getekend. Daarmee geven 38 ketenpartijen handen en voeten aan standaardisering en data delen in de ontwerp-, bouw- en technieksector.

VNG 17 oktober 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Bekijk het bestuursakkoord (pdf, 373 kB)

Data uitwisselen

De partijen spreken af om met elkaar – en uniform – data te gaan uitwisselen in belangrijke processen. Zoals het ontwerpen, vergunnen, bouwen en beheren van de gebouwde omgeving. De VNG gaat bijdragen aan diverse concrete maatregelen die met de ondertekening van dit akkoord uitgewerkt gaan worden. In het bijzonder de maatregel om het vergunningsverleningsproces te versnellen door de BIM-standaard te hanteren. 

Woningbouw efficiënter en duurzamer

Woningbouw kan duurzamer, sneller en efficiënter wanneer er binnen de hele keten uniforme data worden uitgewisseld, in de ontwerp-, vergunnings-, bouw- en beheerfase. Het gebruik van eenduidige standaarden en veilig en betrouwbaar data delen via het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) staan bij de uitvoering van dit bestuursakkoord centraal. Dit stelsel staat naast het Digitaal Stelsel Omgevingswet.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.