Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

NEPROM pleit voor herziening bezuinigingen op OV

NEPROM roept op om de bezuinigingen op openbaar vervoer terug te draaien, gezien de cruciale rol van OV bij binnenstedelijke woningbouw. Minder en duurder OV bedreigt de ontwikkeling van nieuwe woningen.

Neprom 10 oktober 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

​NEPROM sluit zich aan bij de brandbrief van vertegenwoordigers uit bestuur en politiek, waarin een dringend beroep wordt gedaan om de aangekondigde bezuinigingen op het openbaar vervoer te heroverwegen. Deze voorgenomen bezuiniging van 10% staat namelijk haaks op de ambities om maatschappelijke uitdagingen, zoals het creëren van toegankelijke publieke voorzieningen, aan te pakken.

Met name in de grote steden zou deze bezuiniging een forse impact hebben. Het openbaar vervoer speelt een cruciale rol in de bereikbaarheid van zowel bestaande als nieuwe woningen. Van de geplande woningbouwproductie bevindt 70% zich binnenstedelijk. Slechter openbaar vervoer treft niet alleen de huidige inwoners, maar ook de realisatie van de 400.000 nieuwe woningen die vóór 2040 gebouwd moeten worden. In plaats van een bezuiniging is juist een verbetering en uitbreiding van het OV op deze locaties essentieel.

NEPROM roept daarom op om deze bezuiniging terug te draaien en blijft zich inzetten voor een goed bereikbaar en duurzaam stedelijk leefklimaat.

Lees de brandbrief hier: methetov.petities.nl

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.