Minister Keijzer (VRO) stuurt de Tweede Kamer de hoofdafspraken van Woontop 2024 toe, aangevuld met verdere uitwerking als bijlage van de afspraken, en onderliggende rapportages ter onderbouwing van de afspraken. De afspraken bouwen voort en zijn een nadere uitwerking van afspraken in het Regeerprogramma en de Uitvoeringsagenda wonen.
Download hier de kamerbrief.
Bouwmix, doorstroming en betaalbaarheid
Onderzoek naar de vraag of een bouwprogramma met een lager aandeel betaalbaar en meer gericht op doorstroming toch tot minstens evenveel beschikbare betaalbare woningen voor lagere- en middeninkomens zou kunnen leiden.
Woontop 2024 Bouwen voor de woningzoekende: sneller én met minder regels
De afspraken op de Woontop zijn een concrete uitwerking van de afspraken in het regeerprogramma en de Uitvoeringsagenda Wonen. Deze afspraken zijn bedoeld om de aanpak van de woningnood in een volgende fase te brengen.
Leidende principes voor samenwerking 2024
De Leidende principes voor samenwerking vormen een kader, gedeelde waarden, om de samenwerking tussen woningcorporaties en ontwikkelaars te verbeteren, met het uiteindelijke doel de woningbouwproductie te versnellen.
Bijlage bij Woontop 2024 Bouwen voor de woningzoekende: sneller én met minder regels
In de bijlage staan de verdere uitwerking van de afspraken en de onderliggende onderzoeken, plannen van aanpak en rapportages ter onderbouwing van de afspraken van Woontop 2024 Bouwen voor de woningzoekende: sneller én met minder regels.
Beslisnota bij Kamerbrief over Woontop 2024
In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk.
Feitenrelaas investeringsopgave nieuwbouw tot 2030 t.b.v. Woontop
Deze notitie bevat een analyse van de investeringsopgave als gevolg van het zich voordoen van 'onrendabele toppen' die behoort bij de realisatie van 100.000 woningen per jaar in ons land.
Toekomstbestendige volkshuisvesting
Het College van Rijksbouwmeester en Rijksadviseurs (CRa) doet een concreet aanbod voor ontwerpend onderzoek op twee thema’s: waterrijk wonen en woningdelen om bij te dragen aan doorbraken en oplossingsrichtingen.
Omvang en kansen nieuwbouw in de 20 stedelijke focusgebieden
Dit onderzoek naar de nieuwbouw vormt een tweeluik met het onderzoek naar de herstructureringsopgave in de focusgebieden. Gezamenlijk geven zij het totaalbeeld van de volkshuisvestelijke opgave in de 20 stedelijke focusgebieden.
Innovatie en Opschaling Woningbouw
Dit programma geeft invulling aan het regeerprogramma op het gebied van innovatie voor de woningbouw. Het is essentieel om bestaande innovaties, zoals industrieel bouwen en digitalisering, sneller op te schalen en te implementeren in de dagelijkse praktijk zodat de voordelen hiervan ten volle benut kunnen worden. Door deze innovatieve technieken in te zetten, kan de woningbouw sneller, efficiënter en duurzamer plaatsvinden.
Corporaties zien snelle kansen voor beter benutten van hun woningbezit
Rapport over de vier strategieën optoppen, hospitaverhuur, woningdelen en -splitsen. Er zijn veel kansen om te zorgen voor meer woonruimte binnen de bestaande woningvoorraad. Dat schept verwachtingen van woningcorporaties. Maar zijn die verwachtingen realistisch, wat kunnen corporaties doen, waar liggen welke belemmeringen en wat is er nodig om deze op te lossen?