Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Commentaarronde norm geluidwering in gebouwen

De norm NPR 5272: Geluidwering in gebouwen, die aanwijzingen biedt voor de toepassing van het rekenvoorschrift voor de geluidwering van gevels op basis van NEN-EN 12354-3, is nu geopend voor commentaar. De deadline voor het indienen van commentaar is vastgesteld op 24 september 2024.

BWTinfo 31 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Belangrijkste wijzigingen

De voorgestelde wijzigingen in NPR 5272 omvatten updates in de formules en berekeningen voor geluidwering om de nauwkeurigheid van voorspellingen in het ontwerpstadium te verbeteren. Deze updates zijn een reactie op de aanpassing van de norm voor het meten van de geluidwering (NEN 5077), wat leidt tot noodzakelijke aanpassingen in NPR 5272. Door deze wijzigingen wordt een betere afstemming tussen ontwerpberekeningen en metingen na realisatie beoogd. Daarnaast zijn ook technische correcties en nieuwe inzichten verwerkt in de herziene norm.

Uw input is belangrijk

Belanghebbenden worden uitgenodigd om hun commentaar op het normdocument in te dienen via normontwerpen.nen.nl of via NEN Connect voor internationale normen. De input van deskundigen en gebruikers is essentieel om de kwaliteit en bruikbaarheid van de norm te waarborgen.

Betrokken normcommissie

De normcommissie Geluidwering is verantwoordelijk voor de totstandkoming van NPR 5272. Deze commissie bestaat uit experts op het gebied van geluidwering en zorgt ervoor dat de norm aansluit bij de laatste technische en wetenschappelijke inzichten.

Over de norm

NPR 5272 biedt praktische en betrouwbare aanwijzingen voor de toepassing van rekenmethoden voor de geluidwering van gevels. De richtlijn is van toepassing op alle gebouwen en helpt ontwerpers om met behulp van berekeningen de geluidwering na realisatie zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. De herzieningen van de norm omvatten zowel technische correcties als de integratie van nieuwe inzichten.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.