Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Gemeenten willen door met gebiedsgerichte aanpak

Tijdens het debat van de Kamercommissie LVVN op 4 september bleek dat de toekomst van het Nationaal Programma Landelijk Gebied ter discussie staat. Dit kan gevolgen hebben voor het werk van gemeenten, daarom wijzen we de Kamer op wat nog wél kan. Gemeenten zijn benieuwd naar de plannen van het nieuwe kabinet.

VNG 6 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Veel maatschappelijke opgaven komen in steeds veranderende omstandigheden samen in het landelijk gebied. Wij zijn trots op onze samenleving, waarin gemeenten vanuit de identiteit van lokale gemeenschappen en met oog voor volgende generaties een toekomstbestendig landelijk gebied inrichten waar mensen, dieren, bedrijven en natuur goed gedijen.

Lees onze ideeën in onze inbreng voor het commissiedebat (pdf, 13 kB) en Gemeenten zetten stap naar voren in landelijk gebied (pdf, 372 kB)

Gemeenten willen gebiedsgericht bijdragen aan de opgaven voor natuur, water en klimaat. Dat is goed voor de benodigde stikstofreductie, sociaal-economisch perspectief voor het landelijk gebied en een sterke en toekomstgerichte agrarische sector. Dit vanuit de invalshoek ‘wat wél kan’.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.